Gestoofde hamlappen in Bokbier                       

4 personen

 

50g boter                     

500g hamlappen                       

2 el ketjap manis              

peper en zout               

1 rode ui, in ringen              

2 rode paprika's, in repen                       

200g gedroogde pruimen, ontpit             

2 flesjes Bokbier                       

1 kg aardappelen                 

 

 

Verwarm de oven voor op 200graden.       

Bestrijk de hamlappen met de ketjap en bestrooi met peper en zout.  

Laat dit een kwartier intrekken.        

Verhit de olie in een braadpan.  

Bak de hamlappen ca. 5 min aan beide kanten.

Doe de ui, paprika, pruimen en 1 dl warm water bij het vlees.   

Laat het afgedekt, middenin de oven ca 30 min stoven. 

Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in stukken.          

Doe nu het bokbier en de aardappelen bij het vlees, strooi peper en zout            .

Roer goed doorelkaar en laat nog ca 30 à 40 min in oven gaar worden.                

 

Lekker met snijboontjes.