Herfsthaasjes met paddenstoelen                    

4 personen

 

500gr lange varkenshaasjes

peper en zout   

50g boter         

100g paddenstoelen, seizoen melange          

1 sjalot            

1 teen knoflook             

1 tl rozemarijn              

2 dl witte wijn               

1½ tl grove mosterd           

1 tl honing        

1 schaal bloemkool / broccoli mix     

2 el walnoten (zakje Baukje 45g)                                                      

 

 

Verwarm de oven voor op 100 gr.       

Bestrooi de varkenshaasjes met peper.       

Verhit de boter in een koekenpan en bak de haasjes aan beide zijden ca 12 min op een matig vuur; bestrooi ze met zout.    

Haal ze uit de pan en houd ze warm in de oven.   

Veeg de paddenstoelen schoon en voeg ze aan het bakvet toe.       

Bak ze ca 1 min, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

           

Pel de sjalot en snipper hem fijn.

Pel de knoflook en pers hem uit boven het achtergebleven bakvet. 

Voeg de sjalot en rozemarijn toe en bak ze even kort mee. 

Blus af met de wijn en laat het tot 1/3 deel van de hoeveelheid inkoken.          

Roer de mosterd en de honing door de saus.   

Schep de paddestoelen voorzichtig door de saus en breng op smaak.

           

Kook de bloemkool-broccoli mix in kokend water met zout ca 5 min.     

Laat uitlekken en schep de walnoten erdoor.           

Snij de haasjes in plakken en serveer de groenten en de saus ernaast.               

 

Lekker met gebakken aardappelen en een lekker rood wijntje.