Indonesisch varkensvlees met gele rijst

 

500 gr hamlappen, in dobbelstenen

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 tl gemberpoeder

1 rood pepertje, in halve ringetjes

6 el zonnebloemolie

3 el zoete ketjap (manis)

3 el zoute ketjap (asin)

½ vleesbouillontablet

2 laurierblaadjes

200 gr rijst

2 tl kurkuma (geelwortel) of koenjit

Snufje zout

 

 

Verhit de olie in een wok en bak het vlees rondom bruin.

Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder en het pepertje toe en meng doorelkaar

Giet beide ketjapsoorten in de wok, roer alles goed om.

Laurierbladen en bouillon erbij, breng alles aan de kook

Draai het vuur lager, deksel erop en in ca. 15 min laten gaar worden

Verwijder de laurierblaadjes

Kook intussen de rijst met een snufje zout en de kurkuma gaar vlg voorschrift

Schep de rijst en het vlees in voorverwarmde schalen.

 

Tip:

Schep op het laatste moment nog 100 gr taugé door het vlees.

Ook kun je kant-en-klare gele-saffraan-rijst gebruiken.