Japanse speklapjes                   

4 personen

 

4 preien                       

6 speklapjes                

ca 3 cm verse gemberwortel               

1 dl sojasaus (Kikkoman)                  

2½ dl sake                   

5 el suiker                                                                                            

 

 

Preien wassen en schoonmaken. 

Witte gedeelte in stukken snijden van 5 a 6 cm.   

Speklapjes halveren.

Gember schillen en in reepjes snijden.

In braadpan sojasaus en sake aan kook brengen, hierin suiker oplossen.

Speklapjes en prei in pan erbij leggen, gember erover strooien. 

Speklapjes afgedekt ca 30 min koken, halverwege omscheppen.

Daarna op hoog vuur onafgedekt verhitten in ca 10 min en hierbij kookvocht tot lichtgebonden saus inkoken.

Speklapjes en prei over 4 borden verdelen, saus erover scheppen.                    

 

Serveren met schaaltje kleefrijst en gemberpickles. 

 

Lekker met norisalade en sake.