Roergebakken speklappen met ketjapsaus        

4 personen

 

1½ à 2 el zonnebloemolie

600g speklappen zonder zwoerd              

1 ui, gesnipperd            

3 tenen knoflook, gesnipperd                   

1 rode peper, in ringetjes                      

3 el ketjap manis              

1½ el droge sherry              

1 el donkere basterdsuiker               

1 dl groentenbouillon (tablet)             

4 bosuitjes, in schuine stukjes

 

 

Snij de speklappen in dobbelstenen of reepjes.           

Verhit de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur, omscheppend, bruin.   

Voeg de ui, knoflook en peper toeen bak alles op een halfhoog vuur.   

Temper het vuur en voeg ketjap, sherry, suiker en bouillon toe en laat het vlees op een laag vuur in ca. 20 min. Helemaal gaar worden.

Schep de bosui erdoor en warm ze 3 min mee.                          

 

Lekker met nasi goreng, atjar en kroepoek, of, heel gewoon: met witte rijst en groenten naar keuze.