Sausage pie (Engelse gehakt pie)

4 personen

 

1 pakje deeg voor hartige taart   (deeg is diepvries)         

3 bosuitjes                   

2 takjes salie (zakje a 15 gr)              

500 gr sausijsjes                    

1 ei                 

100 gr hamreepjes of -blokjes            

halve eetl boter om in te vetten             

1 eetl bloem om te bestuiven                 

lage taarvorm, doorsn ca 24 cm                  

 

 

Deeg laten ontdooien.        

Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden, ook het groen.  

Salie fijnhakken 

Ei in kopje loskloppen.      

Vel van sausijsjes losknippen en vlees in kom doen.   

Ham, bosui, salie en driekwart van ei erdoor mengen.

Taartvorm invetten, aanrecht bestuiven met bloem. 

6 plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van 30 cm.     

Taartvorm bekleden met deeglap.          

Sausijzenmengsel over bodem verdelen en aandrukken.     

Rest van deeg weer uitrollen tot ronde lap van ca 26 cm, op vulling leggen en rand van deeg met schulprand dichtdrukken.   

Met appelboor in midden enkele gaatjes steken.

Bovenkant bestrijken met rest van ei.       

Oven voorverwarmen op 175 graden en pie in midden schuiven.

         

In ca 50 min goudbruin en gaar bakken.