Schouderkarbonade met Italiaanse smoorsaus

4 personen

 

400g schouderkarbonade      

250g Lassie Risottorijst       

1 takje basilicum         

3 tenen knoflook           

peterselie                     

4 tomaten                    

2 grote uien                  

1 potje smoorsaus voor vlees               

druppels citroensap                    

olijfolie

nootmuskaat    

peper en zout   

5 dl water         

steek boter      

 

Bestrooi het vlees met nootmuskaat, peper en zout.  

Hak de knoflook en ui fijn.          

Verwarm de olijfolie met boter in braadpan en bak de karbonades bruin.   

Voeg de knoflook en ui toe en laat deze goed meewarmen.    

Voeg de smoorsaus toe en laat alles ca 45 min smoren, deksel op pan.

           

Strooi er op het laatst fijngesnipperde peterselie over. 

Maak de Risottorijst klaar volgens recept, schep af en toe om.     

Was de tomaten en snij ze in plakjes.

Was basilicum en pluk blaadjes af.       

Meng de tomaten met de basilicum.        

Maak dressing: olijfolie, citroensap, peper en zout.  

Schenk over tomatensalade.

 

Serveer de salade en rijst bij het vlees.