Shoarma-zuurkooltaartje                  

Hoofdgerecht

2 personen

 

1 ui      

ovenschotel doorsn. ca 15 cm       inhoud ca. 1 liter

halve dl. melk                  

halve gele paprika            

1 eetl margarine                       

30 gr gesneden chorizoworst                

200 gr shaormavlees               

1 pakje St.Moret kaas, 150 gr                 

350 gr wijnzuurkool                 

kerriepoeder                 

 

 

Ui snipperen, 1 plakje chorizo achterhouden, rest in stukjes snijden.

Paprika wassen, zaadlijsten uit en in kleine stukjes snijden.

Margarine verhitten en uit ca 3 min zachtjes bakken.

           

Toevoegen: vlees, stukjes chorizo en paprika.           

In 5 min gaarbakken en regelmatig omscheppen.   

Melk verwarmen, van vuur af st.moret erdoor roeren.   

Met 2 vorken zuurkool lostrekken en in zeef laten uitlekken.         

Ovenschotel bekleden met alu-folie en invetten.           

Achtergehouden plakje chorizo in 4 snijden en in schotel leggen            .

St.Moret-mengsel erop scheppen en gladstrijken.     

Helft van zuurkool erover verdelen.          

Vleesmengsel erop verdelen.   

Bedekken met rest van zuurkool en een beetje aandrukken.     

Afgedekt in koelkast bewaren.                      

 

Bereiding:      

Oven voorverwarmen op 200 gr.

Ovenschotel in braadslede zetten in 't midden van de oven en kokend water in braadslede tot 1 cm vd rand.      

Taartje plm 40 min verwarmen, uit slede nemen en 5 min laten rusten.

Op plat bord omkeren en folie voorzichtig verwijderen.

Mespunt kerrie erover strooien.

 

Lekker met aardappelpuree.