Spareribs á la Cas 2         

4 personen

 

Voor de kook: 

2 flinke uien     

gevogelte- of runderbouillon               

3 kruidnagels   

3 laurierblaadjes           

20 peperkorrels

4 tabletten rundvleesbouillon         

 

Voor de marinade:      

tomatenketchup en sojasaus, gelijke delen     

veel knoflook, marjolein, peper en oregano       

1 a 2 el sambal, naar smaak      

2 dl honing, stroop-of gembersiroop               

1 el azijn                                  

 

 

Snipper de uien in een grote pan, met een halve ltr bouillon.           

Zout, kruidnagels, laurier en peperkorrels erbij, aan de kook brengen.  

Spareribs in de pan en bijvullen met bouillon tot ze onder staan.

Ca 45 min zachtjes laten koken en in vocht laten afkoelen.          

Maak een saus van gelijke delen ketchup en ketjap. 

Op smaak maken met veel knof, marjolein, peper en oregano.          

1 a 2 el sambal, genoeg saus om een mooie laag te geven.          

Laat, voor ze op de grill gaan, de overtollige marinade eraf druipen.           

Tijdens grillen, nog een paar keer insmeren.                         

 

Voor wie niet van deze pittige marinade houdt: er is een lekker alternatief:                 

Een mengsel van tomatenketchup, olie, honing en chilikruiden.     

Je moet er zelf mee experimenteren.