Varkenslapjes met rauwe ham en mosterdsaus

2 personen

 

2 varkenslapjes

peper en zout               

30g margarine              

1 el scherpe mosterd                       

½ tl oregano                 

½ tl basilicum              

½ tl salie                     

2 plakjes rauwe ham                

2 tl maizena                 

2 el koffiemelk  

 

 

Vlees inwrijven met zout en peper.

In koekenpan boter verhitten. 

Vlees in ca 7 min zachtjes bruin bakken, halverwege keren.  

Bovenkant van vlees met 2 tl mosterd besmeren.       

Bestrooien met oregano, basilicum en salie.   

Rauwe ham erop leggen en beetje vastplakken.     

Vlees voorzichtig keren, nog ca 3 min bakken.     

Met ham naar boven op bord scheppen en warm houden.  

 

Aan bakvet rest van mosterd toevoegen en 1 dl water, aan kook brengen.  

Aanbaksels losroeren.        

In kommetje maizena met koffiemelk tot glad papje roeren. 

Al roeren aan bakvocht toevoegen, blijven roeren tot lichtgebonden is.                   

 

Lekker met gekookte aardappelen en chinese kool.