Varkensniertjes in sherrysaus

4 personen

 

500 gr varkensnieren

1 – 2 el bloem

50 gr margarine

Peper en zout

Snufje basilicum

Snufje tijm

Verkruimeld laurierblaadje

Ca. ¼ ltr bouillon (tablet of poeder)

2 dl droge sherry.

 

 

Laat de nieren een uur uittrekken in ruim koud water.

Spoel ze goed na, bet ze droog met keukenpapier en snij ze in plakjes.

Verwijder niervet en –kanalen, spoel ze weer goed en bet ze weer droog.

Bestrooi ze met bloem en bak ze aan weerskanten in de margarine gaar.

Strooi er dan wat peper en zout, tijm, basilicum en laurierblad over.

Schep de plakjes goed om en giet er langzaam de bouillon bij.

Roer zorgvuldig, zodat er zich geen klontjes vormen.

Laat de sherry tot de helft inkoken en maak er tenslotte de ragout mee af.

 

Geef hierbij gebakken aardappelen of stokbrood en een salade.