Cocktail van tijgergarnalen met whisky

6 personen

 

1 zak rauwe, gepelde tijgergarnalen (diepvries 500 gr AH)

2 stengels bleekselderij, zeer fijn gesneden

½ zak veldsla (à 75 gr)

1 zakje ruccola (30 gr)

7 el olijfolie

4 el whisky

1 tl mosterd

1 tl gedroogde dragon

 

 

Tijgergarnalen vlg gebruiksaanwijzing ontdooien.

Bleekselderij in kom leggen, kokend water erop en na 1 min in vergiet laten uitlekken.

Van veldsla evt worteltjes verwijderen, rucola grof scheuren.

Bleekselderij met veldsla en rucola mengen.

Dressing kloppen van 5 el olijfolie, 2 el whisky, mosterd, dragon, peper en zout.

Ontdooide garnalen goed droogdeppen.

In koekenpan in rest van olie garnalen op matig vuur gaarbakken, af en toe omscheppen.

Rest van whisky over garnalen druppelen en op hoog vuur laten verdampen.

Whiskydressing opkloppen en door sla scheppen.

Sla over 6 grote wijnglazen verdelen, garnalen erop leggen.

 

Evt garneren met groen van de bleekselderij.