Eiersandwich met garnalen

lunchgerecht  

3 a 4 personen

 

300g gepelde noorse garnalen

65g boter         

1 grote ui, gesnipperd       

1 dunne prei, gesnipperd       

1 grote aardappel, ca 100g    

300g rijpe Italiaanse tomaten           

6 zwarte peperkorrels, licht gekneusd  

1 laurierblad, verkruimeld                  

2 takjes bladpeterselie, grof gesneden              

1 takje bladselderij, grof gesneden         

1 takje dille, grof gesneden         

8 eieren           

6 el melk         

zout en witte peper   

75g boter         

75g waterkers  

 

 

Schil de aardappel en rasp hem grof.

Snij de tomaten in stukjes.        

Spoel de garnalen enkele malen in koud water.  

Verhit 25g boter in een pannetje, voeg prei, ui en aardappel toe en laat alles 3 minuten zachtjes fruiten; regelmatig omscheppen.

Dan tomaat, laurier, peperkorrels en tuinkruiden erbij.           

Doe er 2 el droge witte wijn bij, goed omscheppen.   

Deksel op de pan en laat alles 25 - 30 min zacht smoren.

           

Stort dan de inhoud in een fijne zeef, die op een ander pannetje staat. 

Wrijf zoveel mogelijkk vaste bestanddelen door de zeef.    

Klop de saus flink op met een garde.  

Schep de garnalen door de saus en hou d dan alles warm, maar niet koken!           

Spoel de waterkers in ruim koud water en droog ze in de slacentrifuge.           

Klop de eieren en de melk los en voeg er zout en peper aan toe.     

Bak tenslotte twee niet al te dikke omeletten.