Garnalencocktail met rode peper en komkommer

 

1 komkommer, schoongeboend

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd,

½ bakje basilicum, blaadjes grofgesneden

1 bakje cocktailgarnalen (125g)

1 bakje roze garnalen (125g)

1 el japanse sojasaus

1 tl oestersaus

1 el sesamolie

1 limoen, uitgeperst

4 longdrinkglazen

4 satéprikkers

 

 

Snij de uiteinden van de komkommer en halveer hem dan.

Snij de helften met een kaasschaaf in lange linten.

Snij de rode peper in reepjes.

Meng de komkommer, rode peper,basilicum en beide soorten garnalen, maar

Houd 4 grote cocktailgarnalen achter voor garnering.

Klop een dressing van de sojasaus,oestersaus en sesamolie.

Breng op smaak met limoensap.

Schep het om met het komkommermengsel en verdeel dit over de glazen.

Rijg de halve plakjes komkommer met de achtergehouden garnalen aan een satéprikker en steek ze in de glazen.