Geroosterde gamba's            

2 a 3 personen

 

12 verse rauwe gamba's                       

80g boter                     

2 tenen knoflook, gesnipperd                   

1 kleine ui of 2 sjalotten, gesnipperd                   

1 dl droge witte wijn                 

75 - 100g verse zeekraal                      

zeezout                       

1 el fijngesneden bieslook                                               

 

 

Pel de gamba's, snij ze aan de rugzijde open en neem de zwarte darmkanaaltjes eruit.

Leg ze in een beboterde ovenvaste schaal.

Verhit de boter in een pannetje met dikke bodem, schep knof en ui erbij. 

Schenk na 5 min de wijn erbij.

Laat alles 5 min zachtjes sudderen.

           

Spoel de zeekraal eerst met koud, dan met warm water en laat opdrogen.        

Schenk het wijnsausje over de gamba's en zet de schaal vrij dicht onder een reeds zeer hete ovengrill.

Reken op een roostertijd van ca. 3 min.        

Zodra ze een mooie roze kleur hebben kan de schaal uit de oven.   

Verdeel de zeekraal over verwarmde borden en schik de gamba’s erop.    

Schenk het boter/wijnsausje er door een zeefje over en bestrooi met bieslook en zeezout.

 

Geef er lekker knapperig, dus zelf afgebakken stokbrood bij.