Geroosterde witlofsalade met geroosterde ham                

2 personen

 

1 zakje garneeramandelen (AH)            

1 rode grapefruit                       

mespunt vanillesuiker                 

mespunt kurkuma (koenjit)                       

2 tl (witte balsamico)azijn            

5 el olijfolie, extra vierge                  

15g verse bieslook, fijngeknipt                    

3 plakken serranoham in brede repen                  

2 kleine struikjes witlof              

 

 

Amandelen in droge teflon koekenpan lichtbruin roosteren.        

Grapefruit schillen en boven kom partjes tussen vliezen uit snijden.

1 el van sap bewaren.          

Amandelen in keukenmachine tot poeder malen. 

In kom amandelmeel mengen met vanillesuiker, kurkuma, azijn, 3 el olie, 1 el grapefruitsap en 2/3 van bieslook.          

Dressing en grapefuit tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

           

In droge teflon koekenpan serranoham krokant uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.

Blaadjes van witlof losmaken en dun met 2 el olie bestrijken.  

Witlof in droge koekenpan lichbruin roosteren en met zout bestrooien.       

Witlof en grapefruitpartjes over twee borden verdelen.           

Amandeldressing opnieuw doorkloppen en over salade scheppen.        

Ham erop leggen en salade bestrooien met de rest van de bieslook.