Gesauteerde mosselen                     

2 personen

 

Als verse mosselen uit de schaal halen niet goed lukt, kun je ook gekookte mosselen nemen.

Echter: de verse mosselen, gebakken, zijn veel lekkerder

 

1 kilo verse mosselen                     

1 schijfje citroen                       

\6 el olijfolie                  

2 sjalotten, gesnipperd                   

2 tenen knoflook, fijngehakt                     

1 el gehakte verse peterselie            

¼ tl gedroogde chilipeper, grof gemalen                      

½ tl zoet paprikapoeder                                      

 

 

Schrob de mosselen schoon en gooi verkeerde exemplaren weg.    

Steek ze dan met een mesje open en haal de mosselen eruit.

Verhit de olie in een braadpan of wok, voeg de mosselen toe en bak ze al roerend in 1 min af.

Haal ze daarna uit de pan.       

Bak nu de sjalotten en de knoflook 5 min op laag vuur afgedekt.         

Haal de pan van het vuur en roer de gehakte peterselie erdoor, met de chilipeper en het paprikapoeder. 

Zet de pan terug op het vuur en voeg al roerend de mosselen toe.     

Haal de pan weer van het vuur, doe het deksel erop en laat nog enkele minuten staan.

 

Een recept van burgemeester Cees van Liere, van Noord Beveland.