Kaas-tomaat gevuld met hamsalade                  

4 personen

 

4 grote vleestomaten    

peper en zout   

½ kleine ui       

100g gekookte ham     

2 el olie           

1 el azijn                      

1 tl mosterd                 

2 eieren                       

½ tl (selderij)zout                

½ tl cayennepeper  

75g geraspte oude kaas        

3 takjes peterselie         

5 sprietjes bieslook           

 

 

Tomaten wassen, kapjes afsnijden en met theelepel uithollen.          

Binnenkant bestrooien met peper en zout, omgekeerd laten uitlekken.         

Kapjes in stukjes snijden, ui pellen en fijnsnipperen, ham in stukjes.

 

In kommetje: olie, azijn en mosterd tot sausje roeren.  

Stukjes tomaat, ui en ham erdoor scheppen.        

Boven kom eieren breken, loskloppen, (selderie)zout, cayennepeper en kaas erdoor mengen.          

In kopjes peterselie en bieslook fijnknippen.      

Oven voorverwarmen op 200 graden. 

 

Intussen tomaten voor 3/4 vullen met mengsel, peterselie en bieslook erover.

Op platte ovenschaal zetten en onderin oven ca 25 min bakken tot eimengsel gestold is.

Uit oven nemen en ca 15 minlaten afkoelen en eimengsel laten opstijven.         

Hammengsel erop scheppen.                        

 

I.p.v. Ham kun je ook restjes (verschillende) vleeswaren gebruiken.