Makreelmousse                 

4 personen

 

4 blaadjes witte gelatine

1 sjalotje          

1/8 slagroom                

1 citroen                      

350g gestoomde makreelfilet                  

2 tl sambal                   

4 el mayonaise             

2 el ketjap manis              

2 eieren                       

2 tomaten        

2 slabladeren   

 

 

In bak met ruim koud water gelatine in ca 10 min weken            .

Sjalotje zeer fijn snipperen.

In kom slagroom bijna stijf kloppen.          

Citroen halveren, helft uitpersen, rest in plakjes snijden.

In andere kom makreelfilet met vork fijnprakken.           

Erbij: sjalotje, sambal, 1 el citroensal en mayonaise, goed mengen.  

In steelpan 1 dl water verhitten, van vuur nemen.           

Gelatina goed uitknijpen en in hete water oplossen.

Iets laten afkoelen.          

Ketjap en gelatine-oplossing door slagroom roeren. 

 

(Vis)vorm (inh.3/4 ltr) met koud water omspoelen.      

Met mixer slagroommengsel goed door makreelmengsel mengen.          

Mousse overdoen in vorm, bovenkant gladstrijken.     

In koelkast ca 2 uur laten opstijven.         

Eieren hardkoken en in plakjes snijden, tomaten ook in plakjes.

Visvorm enkele tellen in heet water houden.  

Platte schaal op vorm leggen en samen keren, vorm verwijderen.      

 

Garneren met:

Sla, ei,tomaat en citroen.                   

 

I.p.v. Visvorm kan ook een puddingvorm of koelkastdoos.