Paté-kruidenballetjes met lollo rosso         

8 personen

 

300g roompaté             

75g boter                     

1 el cognac of vieux               

80g zachte verse roomkaas met kruiden                  

3 zakjes verse bieslook (a 20g)            

2 zakjes verse dille (a 20g)                  

1 kropje lollo rosso                                       

 

 

In kom paté, boter, cognac en roomkaas doorelkaar roeren. 

Mengsel afgedekt in koelkast ca 4 uur laten opstijven.         

Boven 2 kommetjes bieslook en dille zeer fijn knippen.                      

Met theelepel patémengsel uit kom in koele hand scheppen en snel tot 64 balletjes ter grootte van een grote knikker rollen.  

Helft van balletjes door de bieslook, andere helft door de dille.    

Tot gebruik afgedekt in koelkast. 

        

16 slablaadjes wassen en droogslaan (rest wordt niet gebruikt).         

Over 8 bordjes verdelen.          

Op elk bordje 4 bieslookballetjes op het ene slablaadje en 4 dilleballetjes op het andere blaadje.

 

Serveren met geroosterd wittebrood.