Pittige geroosterde garnalen                           

4 personen

 

20 grote diepvries gamba's           

2 tomaten        

2 tenen knoflook           

2 rode spaanse pepers 

½ tl trassi                    

2 el ketjap asin             

3 el roerbakolie             

½ el goela djawa of bruine suiker              

1 struik paksoi 

sap van 2 limoenen                      

100g veldsla     

2 bosuitjes       

1 el ketjap manis  

 

 

Verwijder de garanalenkoppen en pel ze, laat het staartstukje zitten   

verwijder de zwarte rugader 

snij ze aan de onderkant open en druk ze iets plat      

ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees klein    

knoflook fijnhakken; zaadjes uit de pepers en ook fijnhakken        

maak in een kom de trassi fijn met de bolle kant van een lepel    

roer er dan de tomaat, knoflook, peper, ketjap asin, goela djawa, 2 el roerbakolie en de helft van het limoensap door 

schep de garnalen door dit mengsel en laat ze minstens een uur staan         

 

was de paksoi en de veldsla.

Snij het groene blad van de paksoi in dunne reepjes en verwijder de worteltjes van de veldsla 

snij de bosuitjes in dunne ringen 

roer in een kom de ketjap manis met 1 el limoensap en 1 el roerbakolie tot een dressing en schep de paksoi en de veldsla erdoor  

verwarm een grillplaat of grillpan goed voor en rooster de garnalen in ca 4 - 6 min tot ze mooi roze zijn, steeds bestrijken met de marinade     

maak op 4 borden een bergje van de salade en leg de garnalen ertegen