Sneetje gerookte zalm met tomaat en Parmesaanse kaas            

4 personen

 

Basilicumolie:

Pureer met de staafmixer de blaadjes van een bosje basilicum met 2 dl olijfolie

 

4 sneden witbrood           

2 dl basilicumolie    

groene kruiden (bieslook, kervel, 2 tenen knoflook fijngesneden, basilicum)        

75g gemengde sla (rucola,frisee, 2 el olijfolie, kropsla)           

4 tomaten        

400g gerookte zalm, plakjes   

75g Parmesaanse kaas, in dunne plakjes            

1 dl olijfolie        

1 el mayonaise 

1 el creme fraiche 

peper en zout   

 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de olie en knoflook en strijk dit op de sneetjes.         

Rooster deze in ca 15 min krokant in de oven.   

Ontvel de tomaten, in vieren snijden, zaadjes eruit; alleen vruchtvlees.      

Meng de mayonaise, creme fraiche, peper, zout en olie tot dunne saus.   

Stapel de ingredienten op elk sneetje tot sandwich en sprenkel wat saus en basilicumolie erover.

 

Garneer met groene kruiden en Parmesaanse kaas.