Hertenbiefstuk met sjalottenjus

4 personen

 

350ml volle rode wijn

1 pot wildfond (380 ml AH)

2 el olijfolie

50g boter

250g sjalotten, gepeld en gehalveerd.

3 cm verse gemberwortel

2 el appelstroop

4 hertenbiefstukjes, op kamertemperatuur

2 el verse tijmblaadjes

1 tl gemalen kardemom

 

 

In pan rode wijn met fond op hoog vuur tot eenderde laten inkoken

In pan olie en 25g boter verhitten

Sjalotten erdoor scheppen en afgedekt in 15 – 20 min zachtjes gaarbakken Regelmatig omscheppen.

 

Met peper en zout bestrooien.

Pan van vuur nemen en sjalotten tot gebruik apart zetten.

Gember schillen en in plakjes snijden.

Oven voorverwarmen op 100 graden

Stroop door sjlot roeren en geheel opnieuw zacht verwarmen

In koekenpan rest van boter verhitten en de biefstukjes in 3 min bruinbakken, halverwege keren

Biefstuk in ovenschaal of op bakplaat leggen en in oven nog 8 – 10 min rosé laten worden.

 

Gember, 1 el tijm en kardemom door bakvet roeren en 1 – 2 min bakken, ingekookt wijnmengsel erbij schenken en jus nog 3 min op hoog vuur inkoken.

 

Jus boven sauskom door een zeef schenken

Biefstuk, jus en sjalotten over 4 borden verdelen en bestrooien met peper en tijm.

 

Lekker met verse aardappelpuree en oude kaas.