Konijn in wijn gestoofd                      

4 personen

 

1 konijn in stukken           

25g boter         

150gr mager rookspek in blokjes 

2 el bloem                    

kwart ltr bouillon                       

kwart ltr rode wijn                 

enkele peperkorrels                 

2 laurierblaadjes                       

takje tijm                     

takje peterselie 

10 kleine uitjes, gehalveerd       

2 el suiker        

 

 

Het rookspek in de boter uitbakken en uit de pan nemen  

In het spekvet de stukken konijn rondom bruin bakken in ca 15 min

           

De bloem erover strooien en de bouillon en de wijn erbij schenken         

Het spek terugscheppen, peperkorrels, laurier, tijm en peterselie erbij  

Nog 15 min laten stoven

 

In een tweede pan de gehalveerde uitjes in wat olie fruiten  

Er 2 el suiker over strooien en de uien laten kleuren

Bij de konijnendelen scheppen         

Het uienvet met wat water losroeren en zeven   

Uien en konijn op een warme schaal warmhouden

           

Het konijnenvocht ook zeven, uienvocht erbij roeren en op hoog vuur inkoken tot jus.

Eventeel iets bijbinden.