Konijn stoofpotje                   

4 personen

 

1 kg konijnenbouten 

2 el vloeibare honing             

peper en zout               

50 gr boter                   

2 zoete uien                 

3 tenen knoflook                       

2 goudrenetten             

1 laurierblad                 

2 dl droge witte wijn                 

1 kaneelstokje  

 

 

Smeer de konijnbouten rijkelijk in met honing.            

Bestrooi ze met peper en zout.  

Verhit de boter en bak de bouten rondom aan.     

Pel de uien en laat ze heel; pel de knoflook.     

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij elke appel in 8 partjes. 

     

Bij de bouten: laurier, wijn, uien en het kaneelstokje doen.   

Pers de knoflook erboven uit.      

Stoof de bouten nu afgedekt op een matig vuur ca 30 min.       

Voeg de appel toe en stoof deze ca. 10 min mee.    

Haal de bouten en appel uit de pan en houd ze warm onder alu-folie.    

Kook het stoofvocht in tot sausdikte en breng op smaak met peper en zout.                          

 

Lekker met gepofte aardappelen.