Konijnenbouten met kersenbier en pruimen   

4 personen

 

4 konijnenbouten 

1 flesje kriekbier           

peper en zout   

150 gr gewelde pruimen zonder pit                   

schil van halve citroen             

1 eetl citroensap                       

2 kruidnagels               

mespunt kaneelpoeder               

40 gr boter                   

2 dl wildfond (pot à 380 ml, AH)     

2 eetl kersenjam of cranberrygelei           

keukenpapier   

 

 

Konijnenbouten afspoelen onder koud water en droogdeppen.   

In schaal leggen en bestrooien met peper en zout.    

Bier erover schenken.        

Pruimen, citroenschil, citroensap, kruidnagels en kaneelpoeder toevoegen en bouten afgedekt ca 8 uur in koelkast zetten.

           

Daarna bouten uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier.  

In braadpan boter verhitten en bouten rondom bruinbakken.    

Fond erbij schenken, marinade door zeef en ook erbij.    

Bouten afgedekt in ca 1 à 1½ uur gaar stoven.

     

Laatste 15 min pruimen toevoegen en laten meewarmen.

Bouten eruit, kersenjam door saus roeren, zodat lichtgebonden saus ontstaat.  

Op smaak brengen met peper en zout.                          

 

Serveren met aardappel-knolselderijpuree en rode kool, of spruitjes