Voor alle soorten wild 

4 personen

 

Net zo goed voor tam konijn als ree 

 

peper en zout   

100gr gerookt spek, dobbelsteentjes            

10 kleine uien               

2 el zonnebloemolie            

1 tl suiker                    

2 el azijn                      

1 el tomatenpuree               

½ tl marjolein               

1 el bloem                    

100gr zure room           

 

 

Vlees afspoelen, drogen en insmeren met peper en zout.  

Uien schoonmaken en in grove stukken snijden.           

Olie verhitten, spek aanbraden, uien erbij en bruin braden.    

Suiker erover strooien en de azijn erbij gieten. 

Vlees in de pan leggen en een kwart liter heet water erbij.       

Tomatenpuree en marjolein erbij en afgedekt op laag vuur 1 uur garen.        

Bloem erdoor roeren, nog een flinke scheut heet water en alles weer even laten doorkoken.           

Dan zure room erbij en met peper en zout op smaak brengen.