Flamiche au fromage    

Noord-Franse kaastaart                    

4 personen                 

 

250 gr St. Albray kaas of Munster                       

1 ei                 

1 eidooier                     

125 ml slagroom                       

zout, peper, nootmuskaat                

1 blikje gekoeld croissantdeeg              

halve eetl boter om in te vetten             

 

lage taartvorm doorsn 24 cm

                                               

 

Oven voorverwarmen op 200 gr.        

Korstjes van kaas snijden en kaas in dunne plakjes.

In kom ei met dooier en slagroom loskloppen.      

Zout peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.       

Taartvorm invetten en bekleden met croissantdeeg. 

Plakjes kaas over bodem verdelen.          

Eimengsel erover schenken.        

Taart in midden van oven in 35 a 40 min goudbruin en gaar bakken.    

Eventueel rand na 20 min afdekken met alu-folie.