Mama´s hete bliksem                       

4 personen

                       

250gr doorregen rookspek                     

4 el keukenstroop               

1 zak gedroogde appeltjes (90gr, Summit)                      

1 rookworst 250gr               

1 pot bruine bonen (720ml, Hak)                

1 kilo bloemige aardappelen                 

peper en zout

                                               

 

Laat het rookspek met 2½dl water en de keukenstroop ca 1 uur, op een laag vuur afgedekt stoven.

Voeg de appeltjes en de rookworst toe en laat ze ca 25 min meestoven.

Voeg de bonen toe met het vocht en laat ze de laatste 5 min meestoven.      

Kook de geschilde aardappelen gaar en stamp ze fijn. 

Houd het spek en de worst apart en schep de appeltjes en de bonen met wat vocht door de aardappelen.

Niet te nat laten worden.

Breng op smaak met peper en zout.

           

Serveer het spek en de worst er apart en gesneden bij.