Hete kip met komkommersalade

 

300g witte rijst

2 komkommers

2 el witte wijnazijn

500g kipfilet, in reepjes

2 el olie

100 ml ketjap manis

50 ml ketchup

3 – 4 el pindakaas

1 – 2 el sambal badjak

 

 

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.

Schaaf de komkommers in schijfjes of lange linten.

Marineer ze in de wijnazijn en voeg zout en peper naar smaak toe.

Breng de kipreepjes op smaak met zout en peper.

Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin.

Voeg de ketjap, ketchup en 200 ml water toe en breng het aan de kook.

Draai het vuur laag en stoof de kip 15 min.

Roer dan de pindakaas erdoor tot een dikke saus ontstaat.

Breng de kip pittig op smaak met sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe.

Laat de kip nog 5 min zachtjes stoven.

 

Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.

 

Lekker met kroepoek