Tagiatelle met champignons en witlof

 

300g tagliatelle

4 el olijfolie\1 duopak magere gerookte spekreepjes

2 tenen knoflook, fijngesneden

1 bakje champagnechampgnons (250g) gehalveerd

1 tl gedroogde oregano

400g witlof

125 ml crème fraiche

 

 

Kook de tagiatelle vlg de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min.

Neem ze met een schuimspaan uit de pan.

Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min in het achtergebleven braadvet.

Snij de onderkant van de stronken witlof en snij ze in de lengte in vieren.

Verwijder de harde kern.

Voeg het lof toe aan de champignons en roerbak 2 min.

Doe de spekreepjes en crème fraiche erbij en verwarm op laag vuur.

Breng op smaak met peper en zout.

Schep het witlofmengsel over de pasta.

Lekker met fijngesneden peterselie.