Limburgse stoofschotel met rundvlees en prei

6 personen                 

 

1 kg mager rundvlees, in plakken           

5 el reuzel of olie                  

peper en zout               

500g prei, in dunne ringen                

2 tl donkere basterdsuiker               

3 el bloem                    

5 dl oud bruin bier (2 fl)                      

2 blaadjes laurier              

1 2 tl gedroogde kruiden (tijm en ore)     

stukje pijpkaneel van ca ½ cm dik     

 

 

Vlees in braadpan in reuzel, in gedeelten bruin bakken.

Uit de pan nemen en met peper en zout bestrooien.       

In achtergebleven braadvet prei ca 5 min bakken.  

Vlees in pan terugleggen en suiker en bloem erover strooien en alles omzetten.

Bier en bouillon verwarmen en in pan bij vlees schenken.        

Goed doorroeren en laurier, kaneel en kruiden toevoegen.       

Met deksel op pan ca 3 u zachtjes laten stoven. 

 

Serveer met romige aardappelpuree of pasta.