Maaltijdsalade met postelein, spek en kaas

4 personen

 

400 à 500g postelein          

150g gerookt spek, dunne plakjes 

60g boter         

5 à 6 sneden witbrood, ontkorst           

300g Leerdammer kaas, in blokjes

3 tomaten, vruchtvlees in blokjes            

2 bosuitjes met veel groen, gesnipperd                                                                   

 

Voor de dressing:        

2½ tl kruidenazijn     

witte peper       

1 tl grove mosterd           

2½ el zonnebloemolie

 

 

Maak de postelein goed schoon en daarna zo droog mogelijk.          

Bak de spekplakjes in een droge koekenpan goudbruin.        

Laten uitlekken en afkoelen.     

Voeg de boter aan het spekvet toe.     

Snij het brood in dobbelsteentjes en bak ze goed bruin.   

Laat ze uitlekken en afkoelen.          

Schep in een kom postelein, kaas, tomaten en uitjes door elkaar. 

Maak de dressing van azijn, zout, peper en mosterd.          

Blijf roeren tot het zout is opgelost, klop dan de olie erdoor. 

Schenk de dressing over de salade 

Verkruimel de speklapjes en schep de helft van het spek en de broodblokjes door de salade.