Romige mosterdsoep                       

4 personen

 

2 kippenbouillontabletten             

½ kleine prei, in hele dunne ringen              

50g katenspek, in reepjes                     

1 el olijfolie                   

1 bekertje creme fraiche               

2 el zaanse mosterd                       

1 kuipje volvette smeerkaas (100g)              

4 el allesbinder             

peper en zout               

 

 

Bouillontabletten met 1 ltr water aan de kook brengen.          

In een pannetje olie verhitten, katenspek in ca 2 min krokent bakken.           

Uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken. 

Met een garde de creme fraiche door de bouillon kloppen.          

Mosterd erdoor roeren. 

Smeerkaas toevoegen en al roerend in de soep laten smelten.          

Al roerend allesbinder erbij en blijven roeren tot soep gebonden is.    

Op smaak maken met peper en zout.  

Over 4 soepkommen verdelen en spek uiringetjes erover verdelen.

Direct opdienen.                       

 

Lekker met geroosterd brood.