Hachee van zuurvlees                    

4 personen

 

500g doorregen runderlappen    

150 ml witte wijnazijn          

peper en zout               

2 kruidnagels               

2 uien, in parten                       

50g boter                     

2 el bloem                    

2 a 3 el appelstroop                  

1 dikke plak ontbijtkoek                   

1 pak aardappelpuree 

100g geraspte, jong belegen kaas    

 

 

Snij het vlees in stukken van 2 x 2 cm, doe het in een kom en schenk de witte wijnazijn en 250 ml water erover.

Bestrooi met peper en zout en voeg de kruidnagels toe.

Laat zeker 12 uur afgedekt staan.  

Haal het vlees uit de marinade, dep droog en bewaar helft van de marinade.    

Smelt de boter in een braadpan en bak de uit ca 3 min.  

Doe het vlees erbij, strooi de bloem erover en bak het al omscheppend, aan.     

Doe de appelstroop erbij en de ontbijtkoek en de helft vd marinade en laat het afgedekt ca 2 a 3 uur stoven.           

Breng op smaak met peper en zout.    

Verwarm de oven voor op 240 graden.

 

Maak intussen de puree, schep de hachee in een ovenschaal en dek het af met de puree.

Bestrooi de puree met de kaas en laat deze in de oven in ca 20 min gratineren.                               

 

Lekker met rode kool met appeltjes.