Gevulde schnitzel

 

4 grote, ongepaneerde varkensschnitzels

200g gehakt h.o.h

1 tl gehaktkruiden

3 bosuitjes, in ringetjes

1 ei, losgeklopt

2 el gepelde pistachenoten, grof gehakt

200ml droge witte wijn

20g ijskoude boter, in blokjes

 

 

Leg de schnitzels tussen twee stukken vershoudfolie en sla ze met de achterkant van een pan o.i.d platter.

Bestrooi met peper en zout.

Meng het gehakt met de kruiden, bosui, ei en nootjes en kneed het tot een glad mengsel.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verdeel het gehakt over de schnitzels en rol ze losjes op.

Verpak ze in een stukje alufolie en leg ze in een ovenschaal.

Giet de wijn erlangs en bak de pakketjes 30 min in de oven.

Neem de pakketjes uit de schaal en kook het vocht even op.

Roer, op lage stand, de boter erdoor.

Snij de schnitzelrolletjes in dikke plakken, leg ze op voorverwarmde borden en schep er wat saus over.

 

Garneer ev. met verse kruiden .

 

Lekker met aardappelgratin en sperciebonen.