Varkenshaasjes met serranoham                       

4 personen

 

4 trostomaten, ontveld 

1 ui, gesnipperd

1 rode spaanse peper               

6 takjes koriander, fijngehakt                     

½ limoen, uitgeperst                    

2 el olijfolie                   

peper en zout               

4 varkenshaasjes à ca 100g                    

2 tl grove mosterd                       

4 plakken serranoham      

2 el boter         

 

 

Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees zeer fijn.          

Snij de peper in de lengte door, zaadlijst eruit en snij de peper zeer fijn.          

Meng tomaat, ui, rode peper, koriander, olijfolie en limoensap.       

Breng deze salsa op smaak met zout en peper.  

Dek de salsa af en laat de smaken 1 uur op elkaar inwerken.

           

Bestrijk de varkenshaasjes met de mosterd.           

Wikkel de serranoham eromheen en steek ze vast met een prikker.           

Smelt de boter in een pan tot schuim weg is, maar boter nog niet kleurt.       

Bak de ingepakte haasjes aan beide kanten in ca 8 min, medium.          

Serveer de haasjes met de koude salsa.                

 

Lekker met grove frites.