Roergebakken spekreepjes met broccoli en mie

 

400g magere speklappen in dunne reepjes

1 el vleeskruiden

1 el olie

Zout en versgemalen peper

300g mienestjes

2 à 4 el oestersaus of ketjap

400g broccoli

 

 

Vermeng de reepjes spek met de vleeskruiden en olie.

Breng twee pannen met ruim water en zout aan de kook.

Roerbak de spekreepjes in een wok in enkele minuten aan alle kanten bruin.

Kook ondertussen de mie beetgaar vlg de aanwijzing op de verpakking.

Giet af en spoel onder koud water af.

Voeg de oestersaus of ketjap aan de spekreepjes toe en schep de mie erdoor.

Laat nog een paar minuten doorwarmen en breng evtl op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de broccoli in het gezouten water in ca. 2 min knapperig groen en giet af.

 

Serveer de mie met de broccoli.