Varkenslappen a la provençal                   

4 personen

 

500gr varkenslappen, mager  

2 a 3 tenen knoflook           

peterselie                     

4 sjalotjes                    

8 tomaten                    

2 tl provencaalse kruiden            

olijfolie             

paneermeel                  

peper en zout   

4 el tomatenpuree   

20 cl droge witte wijn     

 

 

Varkenslapjes in reepjes en sjalotjes schillen en snipperen.   

Olie verhitten en vlees bakken.

Sjalot erbij en even meebakken.     

Provbençaalse kruiden, peper en zout erbij.   

De wijn erbij en nog 5 min al roerende laten koken. 

De tomatenpuree toevoegen en er goed doorheen roeren. 

Op smaak met peper en zout, wat olijfolie erbij en op zacht vuur garen.  

Courgette wassen en in stukken van 4 cm snijden, halveren.          

Even roerbakken in hete olie, paneermeel erover met peper en zout.           

Even onder de grill laten kleuren.           

Tomaten wassen en halveren, peterselie wassen en knippen.          

Knoflook schillen en persen.

Tomaten met knoflook peper en zout in het olijfolie bakken.

Peterselie erover strooien.          

 

De varkensreepjes serveren met de tomaten en cougette.