Cocktail van paling en appel

4 personen

 

200g gerookte palingfilet (alternatief: forelfilet, cocktailgarnalen)                      

1 kleine stevige zure appel                    

10 sprietjes bieslook                       

halve sinaasappel                 

2 el medium dry sherry of witte wijn                 

1 bekertje zure room               

zout en peper               

8 blaadjes eikenblad- of ijsbergsla                     

 

 

Snij de paling schuin in dunne reepjes van plm 1 cm.   

Schil de appel en snij hem in kleine stukjes.  

Knip de bieslook in stukjes van plm 1 cm.        

Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 tl oranje schil af.

Pers de sinaasappel uit.

Roer in een kom de geraspte schil met 1 el sap, de sherry en zure room tot een sausje en voeg peper en zout naar smaak toe.      

Schep in een andere kom de paling, appel, 1 el bieslook en 1 el saus door elkaar. 

Verdeel de blaadjes sla over vier coupes of schaaltjes en schep de palingcocktail hierop. 

Giet tenslotte de zure roomsaus erover en garneer met de bieslook..                                 

 

Lekker met een sneetje geroosterd brood.