Salade met geitenkaas en avocado                      

4 personen

 

¼ krop Batavia- of ijsbergsla     

½ krop radicchio (roodlof)                       

2 avocado's                  

citroensap                    

150g zachte geitenkaas                   

1 el balsamicoazijn             

peper en zout               

4 el olijfolie                   

bosje basilicum            

1½ el pijnboompitten  

 

 

Sla wassen, kleinscheuren en over 4 borden verdelen.          

Avocado's in niet te dikke halve plakken en met citroensap besprenkelen.  

Geitenkaas in even grote en dikke stukjes snijden.

Avocado over de salade op bordjes verdelen en kaas erop leggen.

De azijn uitroeren met peper en zout en olijfolie er straalgewijs bijkloppen, zodat een gladde saus ontstaat.          

Basilicumblaadjes fijnhakken en erdoor roeren.   

Pijnboompitten in droge koekenpan licht roosteren.        

De saus over de kaasstukjes schenken en met de pitjes bestrooien.