Tonijn-komkommermousse                    

4 personen

Goed voor ca 10 plakjes       

 

4 blaadjes witte gelatine           

halve komkommer                 

2 blikjes tonijn op olie             

3 takjes basilicum of peterselie                     

1 dl yoghurt-mayonaise                   

peper en zout               

1 el citroensap             

4 kerstomaatjes                                               

 

 

Week de gelatine ca 5 min in ruim koud water.  

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en zaadjes eruit.   

Snij hem in stukjes.           

Giet de tonijn af en laat uitlekken.         

Pureer komkommer met tonijn, mayo en basilicum.        

Breng pittig op smaak met peper en zout.  

Verwarm het citroensap in magnetron.      

Knijp de gelatine uit en los ze al roerend op in het warme sap.

Roer het gelatinemengsel door het tonijnmengsel.  

Vet een kleine terrine of vormpje in (ca. ½ tot ¾ ltr).      

Doe het mengsel erin en strijk de bovenkant glad.

Laat in koelkast in een paar uur stijf worden.

     

Stort hem op een platte schaal en garneer met kerstomaatjes en blaadjes basilicum.