Laagjes appel met chèvre, gegratineerd met appelstroop                

2 personen

 

1 stevige handappel (Granny Smith)             

anderhalve eetl boter               

zout, peper                  

100 gr geitenkaas (Bellay)            

halve eetl appelstroop                                                                                                                  

 

 

Grill voorverwarmen op hoogste stand.  

Appel schillen, klokhuis eruit en in 6 plakken snijden.

In pan 1 eetl boter verhitten en appelplakken ca 2 min bakken, keren. 

Plakken bestrooien met peper en zout.  

Chevre in 6 plakken snijden.           

Rest van boter losroeren met appelstroop.     

Op bakplaat afwisselend 3 plakken appel en 3 kaas op elkaar leggen,eindigen met kaas.

Zo twee torentjes maken.

Bovenste plakjes kaas bestrijken met appelstroop.     

Kaastorentjes onder hete grill schuiven tot kaas begint te smelten.