Tomatensalade met garnalen           

4 personen

 

2 vleestomaten             

3 eetl olijfolie                

2 eetl (witte wijn)azijn                     

peper en zout               

15 sprietjes bieslook (zakje a 15g)              

1 schaaltje roze garnalen (125g)            

1 stronkje witlof                                                            

 

 

Tomaten ontvellen, als bekend, halveren, zaadjes uit en bewaren.

In kom vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

Tomatenvocht en zaadjes boven andere kom door zeef wrijven.

Tomatensap, olie en azijn tot dressing roeren, op smaak brengen met zout en peper.  

4 sprietjes bieslook elk in stukken van ca 3 cm knippen en bewaren.          

Rest van bieslook boven dressing zeer fijn knippen.     

Garnalen grof hakken en met tomatenblokjes, garnalen en 4 eetl dressing door elkaar scheppen.

8 blaadjes van witlof nemen, wassen en uitslaan (rest wordt niet gebruikt).         

Op 4 borden in midden tomatensla scheppen.        

2 blaadjes witlof ernaast leggen zodat ze elkaar iets overlappen.

Dressing over salade en witlof verdelen.          

Garneren met bieslook.                                  

 

Serveren met foccacia (Italiaanse broodsoort).